Klubben

Klubbens officiella klubbdryck!

"Gäddknekten" är en uppfinning av Tofsen, och består i

orginalutförande av följande:


1. Norskt, grumligt insjövatten från sjön Næren, ca 3 mil söder om Lillehammer, rik på abborre, grodyngel och gädda.


2. Runt omkring 90%-ig "himkok", helst av sämre kvalité med den naturliga ingrediensen och smakaromen finkel (fusel ), som är en olja som trivs bäst i dåliga kopparapparaturer och  tveksamma reningsanläggningar.


Vattnet måste tas direkt från sjön och kokas upp i en rostig kaffepanna med minst 10 år och 2800 mil på nacken, över öppen eld hängandes i en ståltråd som bäst-före-datumet för längesen gått ut på.


Vattnets karaktär bär tydlig prägel av myr, fisk, mink och en aning rökig ton av avgaser från feljusterade 2-takts motorer.


Den sötas efter eget tycke och smak med strösocker.

Tofsens eget tycke när det gäller sötningsmedel, är väl dokumenterad i detta sammanhang och inte rekommenderad av svenska tandläkarförbundet, men ägarna av sockerplantagerna i Ost-Asien skickar en varm hälsning och ett stort tack.


Styrkan ska vara "Tofsen-stark", det vill säga för er som är mer normala;

era ögon börjar rinna och tungan och halsen domnar bort.

 

En annan biverkning från nybörjare och amatörer är uttryck som; -Fyyy faaan!!, -Helvete!!, -Herre guuuuud, -Hmfrngouväää, -Ympfh och liknande...

Vi andra som är på det mer professionella planet, brukar helt enkelt säga; -Gööött!, och -Hörde jag skåååål?!


Andra olika varianter har under åren provats, framför allt i brist på orginal-ingredienserna.

En förfinad variant testades på MC-dagarna i Västervik för många år sen, och döptes till Gäddknekt Gold av vår gode vän Dirk, och  bestod av kranvatten, vodka currant, samt förstås strösocker och värmdes upp på ett relativt nytt Triangakök.

En snikvariant som också är väl beprövad är svartavinbärste och okryddad sprit som det så fint heter, köpt på det tråkiga sättet i butik, men det är inget vi förespråkar eller rekommenderar.


De senaste åren har den tyvärr suddats ut mer och mer från var mans minne. Men nu får den här åter igen den uppsving och kärlek den förtjänar och legenden lever vidare.

Vi innehar också ett par specialltillverkade, handgjorda dryckesbägare med säreget utseende, som antagligen någon gång i framtiden, kommer att bli värda en förmögenhet och skulle passa bra på ett Gäddknektsmuseum av det finare snittet.

Gäddknekten bör och skall njutas så varm som möjligt i glada lag med goda vänner, och gärna under halvfalsk sång uti de sena, småkalla nattimmarna i Guds fria, vackra och väldigt naturella natur.


Lämplig garnering är en tallkotte, en grankvist eller några brutalt plockade björklöv.


Se upp för piratkopior!!!


Ätradalens MC har patent på orginalet!


Skål på er!!!